Babeczki wielkanocne z niespodzianką Składniki: Babeczki: 1,5 szklanki mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 120g miękkiego masła 2 jajka 1/2 szklanki mleka 3/4 łyżeczki aromatu śmietankowego 12 małych pełnych czekoladowych jajeczek Krem: 1 i 2/3 szklanki cukru pudru 120g miękkiego masła 1/3 łyżeczki aromatu śmietankowego 2 łyżki mleka barwnik spożywczy Do dekoracji: 12 kolorowych czekoladowych jajeczek Babeczki: 1. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do ostygnięcia. Krem: 5. Masło utrzeć i stopniowo dodawać do niego cukier puder, miksować, aż składniki połączą się w gładką masę. Babeczki wielkanocne z niespodzianką – Bardzo smaczne śmietankowe babeczki z czekoladowymi jajeczkami. Następnie dodawać po jednym jajku, po każdym dodaniu przez chwilę miksować, aż składniki się połączą. Jest z nimi trochę więcej zachodu niż z muffinkami, ale uważam, że warto. Czekoladowe jajeczka wstawić do zamrażalnika na co najmniej 3 godziny (ja wstawiłam jajeczka do zamrażalnika dzień wcześniej). 2. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Czekoladowe jajeczka wyjąć z zamrażarki i w każdą babeczkę włożyć po jednym. Babeczki piekłam w temperaturze 160°C na funkcji termoobieg przez 25 minut.