Składniki: - 500 g mięsa mielonego wieprzowego, - 1/2 główki młodej kapusty, - 3 łyżki bułki tartej, - 1 woreczek ryżu, - 1 jajko, - 180 g koncentratu pomidorowego, - 300 ml letniej wody, - majeranek, - papryka słodka, - sól, - pieprz czarny. Przygotowanie: Gotujemy woreczek ryżu w lekko osolonej wodzie. W smaku bardzo nam smakowały, a przynajmniej nie ma zabawy w gotowanie kapusty i potem zawijania... Podsmażamy je na rozgrzanym oleju po 2 minutki z każdej strony. Kapustę siekamy drobno i zalewamy na 10 minut wrzątkiem.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://kolorowowkuchni.blogspot.com/2015/05/goabki-bez-zawijania-z-kapusta-w-srodku.html#more