Na przygotowanych szablonach uformuj z bezy dwa krążki, jeden z wgłębieniem na krem, drugi z artystycznymi zawijasami (górna część bezy), jeśli używasz rozdrobnionych nasion kakaowca posyp nimi górny krążek. Na dolny krążek bezowy nałóż cały krem chałwowy, na krem owoce, przykryj drugim krążkiem i delikatnie dociśnij. Przygotuj dwa arkusze papieru do pieczenia, na każdym narysuj koło o śr. 26 cm, przełóż na blachy (rysunkiem do dołu). Do naczynia miksującego wlej białka o temperaturze pokojowej, ubij na pianę, stopniowo dodając drobny cukier 6-7 min/obr. Cukier puder i kakao przesiej przez sitko, wymieszaj z orzechami.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://szczyptasmaq.blogspot.com/2016/03/kakaowa-beza-z-kremem-chatwowym-maestro.html