- 80 dag dowolnej ryby ( u mnie morszczuk) - 3 ząbki czosnku - łyżka posiekanej natki pietruszki - 2 łyżki porwanej na kawałki bazylii - 2 cytryny - 5 dag orzechów włoskich - 5 dag masła - 100 ml białego wytrawnego wina - 3 łyżki tartej bułki - cukier - sól - pieprz cytrynowy RAFEX Rybę dzielimy na mniejsze porcje. Wino mieszamy z sokiem wyciśniętym z jednej cytryny. Opruszamy z każdej strony solą i pieprzem cytrynowym. Orzechy mieszamy z bułką, czosnkiem, ziołami. Pieczemy w 180 stopniach C przez ok. 30 minut. Na dnie naczynia żaroodpornego układamy rybę.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://pobitegarybarbary.blogspot.com/2016/02/cytrynowa-ryba-w-winie.html