Składniki: - Ciasto drożdżowe: - 600 g mąki pszennej T500 - 250 ml mleka - 100 ml oleju rzepakowego - 1 łyżka cukru waniliowego z wanilią - 2 łyżki cukru - 2 jajka - 50 g drożdży świeżych - sól morska szczypta - Sos budyniowy - 750 ml mleka - 1 budyń waniliowy na 0,5l b/c - 2 łyżki cukru waniliowego z wanilią - cukier puder Sos budyniowy: Z mleka odlać pół szklanki mleka i rozmieszać budyń. Ciasto drożdżowe: Mleko podgrzać w kruszyć drożdże dodać łyżeczkę mąki i łyżeczkę cukru. Wlać zaczyn drożdżowy i miksować około 10 minut aż zrobi się gładkie i jednolite ciasto. układać kulki z ciasta pozostawiając między nimi małe odstępy bo ciasto rośnie. Resztę mleka zagotować z cukrami, wlać rozmieszany budyń i mieszając zagotować.