Taka pasta to też fajne wyjście, gdy na przykład obsuszy nam się nieco w lodówce kawałek żółtego sera. Potrzebne nam do niej tylko: 30 dag żółtego sera w kawałku, 3 łyżki majonezu, 3 łyżki jogurtu naturalnego, 2 ząbki czosnku. Oczywiście ilość majonezu i jogurtu możemy regulować zależnie od tego czy chcemy pastę bardziej zwięzłą, czy też bardziej luźną. Pasta jest gotowa do spożycia zaraz po przygotowaniu, ale z doświadczenia wiem, że o wiele lepiej smakuje po kilku godzinach gdy czosnek nabierze mocy. Oceń artykuł: (5 głosów, średnia: 3,40 z 5) głosów, średnia:z 5) Loading... Zależy od nas czy wolimy to zrobić na grubszych, czy cieńszych oczkach tarki. Osobiście wolę potrzeć ser drobniej, bo wtedy pasta łatwiej się rozsmarowuje na pieczywie.