A jeśli macie ochotę na inne smaczne naleśniki na wytrawnie i na słodko to zapraszam tutaj Ciasto naleśnikowe 2 szklanki mąki 2 jajka 3 łyżki oleju 1/2 szklanki mleka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka wody gazowanej Farsz 1 korzeń pietruszki 1 cebula 1 por 3 średnie marchewki 2 gałązki selera naciowego 250 g pieczarek 2 łyżki masła klarowanego sól pieprz Polecam Wam również zapiekane naleśniki na słodko, które już od dawna cieszą się dużą popularnością na blogu. Na każdy naleśnik nałożyć warzywa zwinąć w rulonik i układać w naczyniu do zapiekania. Na patelni rozgrzać masło i dodać pokrojoną w kostkę cebulę, marchewkę, pietruszkę i chwilę smażyć. Patelnię posmarować olejem i smażyć naleśniki na rumiano z obu stron. Do warzyw wlać 3/4 szklanki bulionu warzywnego i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem.