Składniki: ciasto 6 białek 2 czubate szklanki kokosu 1 niepełna szklanka maku sparzonego wrzątkiem ale suchego 1 niepełna szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa 6 żółtek 1 budyń śmietankowy 1 łyżka mąki 6 łyżek cukru 0,5 l mleka 25 dag masła kieliszek spirytusu dodatkowo puszka ananasa 3 paczki herbatników spirytus Wykonanie: ciasto Białka ubić na sztywna pianę z cukrem, dodać mak kokos, proszek do pieczenia i delikatnie wymieszać. Ciasto bardzo łatwe w wykonaniu, połączenie maku, kokosu i kremu mega pyszne <3 Przepis pochodzi z książki 183 nowe przepisy siostry Anastazji. Na ciasto wyłożyć pół masy na nią pokrojone w kostkę ananasy, przykryć drugą częścią masy. masa Z mleka, żółtek, cukru, budyniu, mąki ugotować budyń i odstawić do całkowitego wystygnięcia.