Paj ("pie"), czyli kruchy placek warzywno-mięsny na bogato

Kami
Zapiekanki
15.02.2016 9:16
Paj ("pie"), czyli kruchy placek warzywno-mięsny na bogato

Dlatego zawsze warto mieć zapas takich warzyw w swojej zamrażarce, w końcu nigdy nie wiadomo, kiedy dopadnie nas ochota na warzywny przysmak. P R Z E P Y S Z N A! A co w tym paju w takim razie się mieści? Są jędrne, pełne koloru i smaku warzywa: zielonych reprezentują groszek i fasolka szparagowa, pomarańczowych oczywiście słodka marchewka, jest i pan por oraz solidne i krzepkie ziemniaki. A to pyszne ciasto z nadzieniem zapakowanym w skrzyneczkę z kruchego ciasta. Pamiętaj, żeby pozwolić ciastu odpocząć w lodówce, nadzienie musi całkowicie zimne przed pieczeniem, a piekarnik dobrze nagrzany. Tym razem to nadzienie warzywno-mięsne, bo paje mogą być słodkie i wytrawne, więc tym razem ta druga wersja. A one są zawsze w formie i pełnej gotowości, by je smacznie przyrządzić. Żeby było konkretnie jest mięso, ale bez strachu - chude z indyka.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.mniammniam.com/Paj__pie___czyli_kruchy_placek_warzywno_miesny_na_bogato-21169p.html