Składniki: - 1 podwójny filet z kurczaka - 25 dag fasolki szparagowej (może być mrożona) - 50 dag ziemniaków - 25 dag czerwonej papryki - 2 cebule - 5 dużych pieczarek - 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego - kostka bulionowa grzybowa - 4 ziarna ziela angielskiego - 4 liście laurowe - przyprawa do kurczaka - ostra papryka - kminek mielony - pieprz - przyprawa w płynie do zup np. maggi - majeranek lub natka pietruszki (opcjonalnie) Mięso oczyścić, opłukać i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę, paprykę obrać i pokroić w kostkę, a pieczarki pokroić w plasterki. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, razem z fasolką szparagową wrzucić do garnka.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://talerzprzyjemnosci.blogspot.com/2016/02/drobiowa-zupa-gulaszowa.html