Lista produktów jest dość krótka, i w zależności od tego, czy chcemy sobie pozwolić na bardziej urozmaiconą wersję dodatkami, czy najprostsze ziemniaki z tymiankiem, należy wpisać na nią takie produkty jak: Ziemniaki – najlepiej dość sporych rozmiarów (jeżeli chcemy je nadziewać) Żółty ser lub zamiennie mozarella Masło lub oliwa z oliwek Tymianek – świeży lub suszony Przyprawy ( wystarczy sól) Ziemniaki z piekarnika – przygotowanie Jeżeli nie mas ochoty na ziemniaki z dodatkami to pokrój je na plasterki lub ćwiartki , obsyp ziołami i solą i polej oliwą z oliwek. Wkładaj ser, naprzemiennie z kawałkiem masła a później ułóż je na blaszce, lub w pojemniku żaroodpornym, obsyp obficie tymiankiem i solą i zapiekaj przez 45 minut. Wyfiletowane mięso z uda kurczaka – możesz kupić gotowe, lub sama pozbyć się skóry i kości z udek. Wyfiletowane mięso z udek kurczaka osypujemy solą, następnie smarujemy je serkiem śmietankowym, kładziemy na każdym kawałku plaster sera i rukolę bądź szpinak i zawijamy jak rolady. Właśnie takim obiadem są pieczone ziemniaki w piekarniku z tymiankiem i zapiekany filet z udka kurczaka. Można je podawać z mieszanką sałat, albo na rukoli z pomidorem i ogórkiem. Mozarella lub żółty ser Pomidorowa pasta Sól do smaku Filety z udek kurczaka – przygotowanie Układamy ciasno na blaszce lub w żaroodpornym pojemniku a górę smarujemy pomidorową pastą.