Przepis pochodzi ze strony ewawachowicz.pl Składniki: 5 jajek 1 1/2 szklanki cukru (dałam mniej) łyżka cukru waniliowego szklanka maślanki (u mnie truskawkowa) 1/2 szklanki oleju z pestek winogron (dałam olej) 2 1/2 szklanki mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia 100g wiórek kokosowych Wykonanie: Szklankę cukru, cukier waniliowy, 2 jajka, 3 żółtka utrzeć mikserem na gładką masę następnie wlać olej i maślankę oraz wsypać mąkę i proszek do pieczenia, jeszcze raz zmiksować. Piekłam w formie o średnicy 23 cm, w 180 stopniach przez 50 minut, jednak po 50 minutach warto sprawdzić ciasto patyczkiem dla pewności. Pozostałe 3 białka ubić na sztywno razem z połową szklanki cukru pod koniec dodając wiórki kokosowe.