Składniki Ilość: 3 porcje 3 kiełbasy śląskie 1/3 małej białej kapusty 1/3 brokułu 1/2 czerwonej cebuli 1 duża papryka czerwona 3 ziemniaki 2 szklanki bulionu mięsnego lub warzywnego kawałek korzenia imbiru (ok. 3 x 3 cm) 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka słodkiej papryki szczypta chili 2 szczypty kminku sól, pieprz do smaku olej do smażenia (ok. 3 łyżki) Przygotowanie W garnku rozgrzać olej i przesmażyć na nim słodką paprykę, chili, kminek, czosnek przeciśnięty przez praskę i starty na małych oczkach imbir. Dodać je do garnka, doprawić solą i pieprzem oraz wszystko smażyć przez kolejne 7 minut, mieszając co jakiś czas. Dodać umytą i pokrojoną paprykę oraz różyczki brokułu podzielone na mniejsze kawałki i zalać wszystko bulionem. Moje danie jednogarnkowe stanowi podsmażona kiełbasa i warzywa, w tym kapusta, brokuł, papryka i ziemniaki. Danie jednogarnkowe to obiad idealny dla osób zapracowanych, które nie mają czasu długo gotować i zmywać mnóstwa naczyń. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, a kiełbasę w plasterki.