Przygotowane ciasto wlewam na patelnię i na małym ogniu pod przykryciem smażę omlet, aż będzie złocisty od spodu (ok. 4-5 minut), następnie za pomocą łopatki przekładam go na talerz i odwracam talerz tak, aby bez problemu omlet z drugiej strony przełożyć na patelnię. aż będzie złocisty od spodu (ok. 4-5 minut), następnie za pomocą łopatki przekładam go na talerz i odwracam talerz tak, aby bez problemu omlet z drugiej strony przełożyć na patelnię. Omlet jest bardzo smaczny, szybki w przygotowaniu, a podany z ulubionymi owocami jest prawdziwą ucztą dla podniebienia ;) Składniki: na 1 omlet o średnicy ok. 25 cm 2 duże jaja 2 łyżki mąki pełnoziarnistej szczypta soli 1/2 łyżeczki stewii w proszku masło klarowane owoce (banan, pomarańcza, nasiona granatu) Przepyszny, lekki, pełnoziarnisty omlet biszkoptowy to idealna propozycja na leniwe śniadanie nie tylko w weekend, ale także przed pracą kiedy chcemy złapać pozytywną energię na cały dzień. Miękki i puszysty, przygotowany na mące pełnoziarnistej oraz stewii.