Składniki na jedną porcję: - Kasza kuskus - 3 łyżki - Groszek mrożony - 3 łyżki - Fasola czerwona (konserwowa lub ugotowana) - 3 łyżki - Oliwki czarne - 3 sztuki - Awokado - 1/3 sztuki - Papryka - 1/4 sztuki - Orzechy (ulubione) - łyżka - Pestki dyni - łyżeczka - Oliwa - łyżka - 35 g - Błonnik pokarmowy: 12 g Sałatka z kuskusu i fasoli jest dobrym źródłem: - Składników mineralnych: potasu, magnezu, żelaza, cynku; - Witamin: A, E, C, kwasu foliowego, B1, B2, B6, PP; Przekonaj się, że potrzebujesz maksymalnie 5 - 10 minut, aby stworzyć zdrowy i pyszny posiłek (to przecież tyle samo co przygotowanie kanapki z jasnej bułki, sera i kiełbasy!). Wartość odżywcza szybkiej sałatki z kuskusu i fasoli: - Energia: 483 kcal - Białko: 16 g - Tłuszcz: 27 g - Węglowodany: Na przekąskę zapakuj świeże owoce, na deser weź kilka suszonych moreli lub fig. Sposób przygotowania: - Kuskus zalej wrzątkiem tak aby woda wystawała na wysokość 1 - 2 cm nad kaszą - odstaw. Jeśli nadal jesteś na etapie takich wymówek pora wyjść ze swojej strefy komfortu i zmienić nastawienie.