Mleczna Kanapka

Magdalena
Ciasta
26.01.2016 3:16
Mleczna Kanapka

O to właśnie chodziło :) KAKAOWY BISZKOPT: 6 jajek 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki maki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki kakao 2 łyżki oleju Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. MLECZNA MASA: 1/2 szklanki mleka 2 szklanki mleka w proszku niebieskiego pełnego 2/3 szklanki cukru 350 g masła 16 g cukru waniliowego Ciasto przechowujemy w lodówce, ale najlepiej wyciągnąć je z lodówki na 1-2 godziny przed podaniem, bo masa dość twardnieje> ciasto wyciągnięte trochę wcześniej jak dla nas ma konsystencję idealną, a smak, no cóż zawsze znika bardzo szybko :) Zniknęło do ostatniego okruszka w ciągu dwóch dni:) Żródło: MW Nadszedł w końcu ten dzień, w którym udało mi się wstawić lepsze i wyraźniejsze zdjęcie tego ciasta. Cały czas miksując powoli wlewałam wystudzone mleko, na końcu partiami wsypywałam przesiane mleko w proszku i miksowałam do gładkości. Ciasto wyłożyłam do formy 25x 35 cm wyłożonej papierem do pieczenia i piekłam około 20-25 minut w temperaturze 170 stopni, do tak zwanego suchego patyczka. POLEWA CZEKOLADOWA: 100 g czekolady gorzkiej lub mlecznej 70 g masła Masło i czekoladę rozpuściłam w kąpieli wodnej.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://blondynkagotuje.blogspot.com/2013/02/mleczna-kanapka.html