Szybki sernik z rosą

Bez Cebuli
Ciasta
21.01.2016 13:15
Szybki sernik z rosą

Dziś zapraszam na przepyszny sernik z rosą w wersji z gotowym kruchym spodem, dzięki czemu sernik przygotujecie szybko i sprawnie.- 1 gotowe, kruche ciasto na spód placka- 1 kg dobrego, zmielonego twarogu na sernik (najlepiej kupić taki w wiaderku)- 1 szklankę cukru- pół szklanki oleju- 2 szklanki mleka- 2 budynie śmietankowe- 2 całe jajka- 4 żółtka- 6 białek- 1 szklankę cukru1. 6. Tak przygotowaną masę białkową wykładamy na upieczony sernik i ponownie wkładamy do piekarnika na 15 minut. 4. Tak przygotowaną masę wylewamy na blachę i wstawiamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika na 50 minut. 7. Gotowe ciasto wkładamy do lodówki na co najmniej kilka godzin, albo najlepiej na całą noc. Do przygotowania ciasta potrzebujemy: Do przygotowania masy serowej potrzebujemy: Do przygotowania górnej warstwy z białek potrzebujemy: UWAGA! 5. Po upływie tego czasu ubijamy białka, przez kilka minut, aż będą prawie sztywne, a następnie dodajemy szklankę cukru, doprowadzając białka do sztywnej konsystencji. 2. Na tak przygotowaną blachę wykładamy kruche ciasto.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://bezcebuli88.blogspot.com/2016/01/szybki-sernik-z-rosa.html