Pieczone frytki z selera i marchwi

Ewelina
Fit
20.01.2016 16:18
Pieczone frytki z selera i marchwi

2 łyżki oliwy z oliwek ulubione przyprawy, u mnie: pieprz ziołowy ostra papryka tymianek rozmaryn szczypta soli dodatkowo: hummus (ok. 100 g) lub sos czosnkowy wartość energetyczna 1 porcji: ok. 460 kcal B: 12,7 g T: 17,5 g W: 56,5 g Warzywa umyć, obrać, pokroić w słupki, wrzucić do dużej miski. Pieczone frytki z selera, marchwi, batatów i buraka Składniki na 2 porcje: 2 marchewki (ok. 250 g) 1 batat (ok. 250 g) 1/2 dużego selera (ok. 250 g) 1 duży burak (ok. 250 g) Z tego też względu ciężka to była próba, niemniej jednak zakończona niespodziewanym sukcesem, bo frytki z selera okazały się smaczne do tego stopnia, że kilkukrotnie gościły na moim talerzu jako dodatek do obiadu. Moje pierwsze warzywno-frytkowe próby miały miejsce już jakiś czas temu - wówczas pod nóż poszedł seler, którego w surowej postaci serdecznie nie znoszę i którego zapach zawsze przyprawia mnie o mdłości.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://zdrowonajedzona.blogspot.com/2016/01/pieczone-frytki-z-selera-marchwi.html