Sos - 2 łyżki śmietany - łyżka majonezu - 1 starty ząbek czosnku - sól Mieszamy mikserem wszystkie składniki na naleśniki na najwyższych obrotach przez około 3 minuty. Farsz - łyżka masła - duża cebula - 2 ząbki czosnku - 300 g świeżego szpinaku - płaska łyżeczka soli - pół łyżeczki pieprzu - 3 duże łyżki śmietany 18% SKŁADNIKI: Naleśniki - 2 jajka - 2 szklanki mąki - 1,5 szklanki mleka - łyżka oleju - szczypta soli Rozgrzewamy odrobinę oleju na patelni i smażymy placki na średnim ogniu. Podsmażamy posiekaną na drobno cebulę, po czym dodajemy czosnek w plastrach i świeży umyty szpinak. Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na około 10 minut, tak żeby rozpuścił się ser. Nakładamy dużą łyżkę farszu na naleśniki, zwijamy i układamy w naczyniu żaroodpornym.