popapraniec z galaretką

Alicja
Ciasta
29.12.2016 11:43
popapraniec z galaretką

maku 2 łyżki kakao 1/2 szklanki wiórków kokosowych Budyń: 2 szklanki mleka 1/4 szklanki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej Spróbujcie i przekonajcie się sami czy warto ;) Biszkopt: (na blachę 24x30) 7 jaj 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4-1 szklanka cukru 1/4 szklanki oleju 1/2 szklanki. Dodatkowo: 250g masła 3 00g dżemu jagodowego 2 galaretki o smaku owoców leśnych Przygotowanie: Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę, następnie dodaj cukier oraz żółtka i dobrze ubij. Każdą z mas delikatnie wymieszaj i przełóż na blachę naprzemiennie (powinna powstać 3-kolorowa szachownica, na końcu mieszamy widelcem masy aby powstał marmurek). Mleko na budyń przelej do garnka zostawiając ok 1/4 na wymieszanie z pozostałymi składnikami. I choć na pierwszy rzut oka może się wydawać ono dość skomplikowane to zapewniam że jego przygotowanie nie powinno sprawić żadnego problemu. Gotową masę wlej na gotujące mleko i gotuj ciągle mieszając aż do uzyskania gładkiego i gęstego kremu. W osobnym kubeczku wymieszaj (najlepiej mikserem) mąki, cukier oraz wcześniej odlane mleko.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://doprawionefantazja.blogspot.com/2016/12/popapraniec.html