,,TARTA Z CIASTA FILLO ZE SZPINAKIEM, FETĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI’’

Staszek
Obiad
13.01.2016 9:32
,,TARTA Z CIASTA FILLO ZE SZPINAKIEM, FETĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI’’

,,W formie można przygotowywać wedle uznania dowolnie komponowane tarty słodkie z kremami czy owocami, które umilą spotkanie przy kawie, ale również tarty wytrawne z serami, warzywami, mięsem czy rybami, które można serwować jako pyszny obiad czy kolację. Inspiracją do powstania tarty była życzliwość marki Garneczki.pl Składniki: 200 g liści świeżego szpinaku 175 g suszonych pomidorów w oleju 270 g pokruszonego sera feta 10 czarnych oliwek, 5 łyżek słonecznika 2 jajka 150 g ciasta fillo Sól, pieprz, bazylia, oregano, zioła prowansalskie Przygotowanie: Szpinak i feta – połączenie częste, jednak wzbogacone ciekawym smakiem suszonych pomidorów zyskuje nowego charakteru, który z delikatnymi czarnymi oliwkami nadaje tarcie niepowtarzalnego smaku. Forma do tarty posiada karbowaną ścianę, która nadaje brzegom kruchego ciasta estetyczny kształt, charakterystyczny dla tego typu wypieków. Do wykonania tarty wykorzystałam praktyczną, prostokątną formę do tarty z wyjmowanym dnem. Zresztą nie tylko forma do tarty są także inne świetne rzeczy, które musicie zobaczyć, zajrzyjcie sami!!!Do kupienia w sklepie Garneczki Wszystkie akcesoria do pieczenia i inne produkty w tym sklepie wykonane są z wysokiej jakości materiałów. Jeden płat ciasta nacieramy olejem z suszonych pomidorów. Szybka nieskomplikowana, a w dodatku pyszna tarta z ciasta fillo. Przygotowujemy podłużną formę na ciasto z wyjmowanym dnem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://podrozwkulinaria.pl/tarta-z-ciasta-fillo-ze-szpinakiem-feta-i-suszonymi-pomidorami-2/