Dietetyczny pasztet z selera

przepis
Dietetyczny pasztet z selera
12Sty
składniki

2 średnie selery

2 cebule

4 ząbki czosnku

3 jajka

1 szklanka płatków jęczmiennych/owsianych

2 łyżki bułki tartej

1 łyżeczka majeranku

sól, pieprz

5 łyżek oleju

1/2 szklanki wody

Przepis

Czas przygotowania: 15 minut

Czas przyrządzenia: 60 minut

Selery zetrzeć na tarce. Czosnek przecisnąć przez praskę. Cebule pokroić w drobną kostkę. Selera, cebulę i czosnek podsmażyć na oleju. Podlać wodą i dusić do odparowania wody. Płatki jęczmienne zmielić w blenderze, dodać do masy warzywnej, dodać jajka, majeranek, sól i pieprz. Dobrze wymieszać, można całość jeszcze zblendować. Małą keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć masę warzywną. Piec w piekarniku przez godzinę w 180 stopniach. Podawać wystudzony.

następna inspiracja
Zobacz nasze filmy:
SKOMENTUJ
następna inspiracja
ZOBACZ RÓWNIEŻ