Farsz mięsno - kapuściany - 500-600g mięsa ugotowanego - 500 g kapusty kiszonej - 1 duża cebula - 2 jajka - sól,pieprz - oliwa dobrej jakości lub rosół Mięso,które wykorzystuję najczęściej pochodzi z rosołu więc starannie muszę go oddzielić od kości. Ciasto naleśnikowe(ok 16 szt) - 1 szklanka mąki - 1 szklanka mleka - 1 szklanka gazowanej wody mineralnej - 3-4 jajka - szczypta soli - 1 łyżka oleju Wiem,wiem..ktoś powie,że przesadziłam..po co zdjęcia krokietów w trakcie składania... Jeśli lubicie więcej kapusty kiszonej w krokietach to dajcie jej znacznie więcej niż ja..po zmieleniu wychodzi jej bardzo mało. Tym razem użyłam mięsa z rosołu tj trochę kaczki i kury rosołowej oraz resztkę mięsa wieprzowego surowego,które usmażyłam. Tak przygotowane obtoczyć w jajku i bułce tartej i smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu... a no pomyślałam sobie,ze jeśli chodź jedna osoba nie będzie potrafiła złożyć a bardzo by chciała się nauczyć... Wszystkie przygotowane składniki ze sobą łączę,dodaję jajka,przyprawy oraz wlewam rosół lub oliwę.. Wspaniały sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu czy resztek jakiegoś pieczonego mięska. Na każdy naleśnik nałożyć gruby pasek farszu,złożyć boki i zwinąć w krokieta.