TORT PIERNIKOWY- PRZEKŁADANY DŻEMEM PORZECZKOWYM I KREMEM KAWOWYM

Marzena
Ciasta
04.01.2016 9:17
TORT PIERNIKOWY- PRZEKŁADANY DŻEMEM PORZECZKOWYM I KREMEM KAWOWYM

Jajka- 3 sztuki - Proszek do pieczenia delecta-1 łyżeczka - Przyprawa do piernika- 1 łyżeczka - Kakao- 1 łyżeczka Biszkopt ciemniejszy: - Mąka- 2 łyżki - Cukier-3 łyżki - Jajka- 3 sztuki - Proszek do pieczenia delecta-1 łyżeczka - Przyprawa do piernika- 1 łyżeczka - Kakao- 1 łyżka Masa kawowa: - Śmietana 30%- 300ml - Serek mascarpone- 250ml - Kawa rozpuszczalna- 1 łyżeczka - Żelatyna- 3 łyżeczki - Mleko- 3 łyżki - Cukier puder-4-5 łyżeczek Ponadto: - Niskosłodzony dżem porzeczkowy- 1/2 słoika - Kamyczki czekoladowe delecta- 1 opakowanie - Płatki czekoladowe delecta- 1 opakowanie Przepis: Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek, ubić je na sztywno, następnie dodać cukier- ubijać, dodać żółtka- ubijać. ;) Składniki: Biszkopt jaśniejszy: - Mąka- 3 łyżki - Cukier-3 łyżki - Ciasto wlać do formy i piec w piekarniku przez około 25 minut w temperaturze 180 stopni C. Wykonany przeze mnie tort na pewno nie jest niskokalorycznym deserem, ale każdemu czasem należy się chwila zapomnienia. Przykryć jaśniejszą częścią ciasta, które następnie należy posmarować kremem. Kawę rozpuścić w 2 łyżkach gorącej wody- schłodzić.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://zapachywkuchni.blogspot.com/2016/01/tort-piernikowy-przekadany-dzemem.html