- Czas gotowania: 20 min
- Czas przygotowania: 25 min
Składniki
Przepis – cieciorka
cieciorka – puszka lub dwie jak w moim przypadku
2 łyżki oliwy lub oleju – na 1 puszkę
pół łyżeczki soli – na 1 puszkę
dowolne przyprawy według uznania. Ja lubię: czosnek granulowany, rozmaryn, paprykę, chili, kumin, pieprz kolorowy
Przepis
Cieciorka odsączona z zalewy ląduje w misce, solimy, przyprawiamy do smaku ziołami, częstujemy oliwą. I do pieca na około 20-30 min na 200 st C, Warto aby cieciorka czasem pomieszana została na blasze / ja wrzucam na tace silikonową. Pieczemy do chrupkości.
Aby taka powłoczka chrupka powstała, a w środku miękka cieciorka pozostała.
można też ją do pasty wegańskiej użyć, w zastępstwie fasoli