cieciorka, zdrowe przekąski

Joanna
Przekąski
03.01.2016 9:33
cieciorka, zdrowe przekąski
  • Czas gotowania: 20 min
  • Czas przygotowania: 25 min

Składniki

Przepis – cieciorka

cieciorka – puszka lub dwie jak w moim przypadku

2 łyżki oliwy lub oleju – na 1 puszkę

pół łyżeczki soli – na 1 puszkę

dowolne przyprawy według uznania. Ja lubię: czosnek granulowany, rozmaryn, paprykę, chili, kumin, pieprz kolorowy

Przepis

Cieciorka odsączona z zalewy ląduje w misce, solimy, przyprawiamy do smaku ziołami, częstujemy oliwą. I do pieca na około 20-30 min na 200 st C, Warto aby cieciorka czasem pomieszana została na blasze / ja wrzucam na tace silikonową. Pieczemy do chrupkości.

Aby taka powłoczka chrupka powstała, a w środku miękka cieciorka pozostała.

można też ją do pasty wegańskiej użyć, w zastępstwie fasoli