Keks z lukrem królewskim

Aneta
Ciasta
23.12.2015 21:01
Keks z lukrem królewskim

Składniki: 300g mąki 4 jajka 170g margaryny 150g cukru 2 i pół łyżeczki proszku do pieczenia 500g bakalii na lukier królewski 2 białka 1,5 szklanki cukru pudru do dekoracji czekoladowe cukierki sprzedawane na wagę np. snickers, twix, mars itp. Efekt końcowy bardzo mi się podoba, zwłaszcza, że dekorowanie ciast to nie moja specjalność, ale świetnie się przy tym bawiłam, zresztą przebywanie w kuchni to dla mnie relaks! Białko ucieramy z cukrem pudrem, przy pomocy miksera lub trzepaczki, tak przygotowany lukier królewski wylewamy na wcześniej ostudzone ciasta, dekorujemy kawałkami czekoladowych cukierków. Dzisiaj zrealizowałam moją wizję i wykorzystałam lukier królewski oraz cukierki najpopularniejsze, czekoladowe, wśród nich snickers, twix, mars czy śliwka w czekoladzie i białe pyszności. podzielone na mniejsze kawałki Margarynę utrzeć z cukrem i szczyptą soli na puszystą masę, nadal ubijając dodawać kolejno 4 żółtka.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.mojasmacznakuchnia.com.pl/2015/12/keks-z-lukrem-krolewskim-i-czekoladkami.html#more