Sos gulaszowy z papryką i pieczarkami

Ewelina
Obiad
21.12.2015 14:27
Sos gulaszowy z papryką i pieczarkami

Sos gulaszowy: Składniki: - 1/2 kg mięsa wieprzowego - 1/2 łyżeczka słodkiej papryki - pieprz, sól - 2 łyżki oleju - 1,5 szklanki bulionu - 4 liście laurowe - 4 ziela angielskie - 1 duża cebula - 1 łyżeczka czosnku granulowanego - 2 duże czerwone papryki - szczypta chili - 2 łyżki koncentratu pomidorowego - 1 łyżka ulubionych ziół - 800g pieczarek - Mięso pokroić w średnią kostkę. - Dusić, aż papryka zmięknie. - Pieczarki podsmażyć na tłuszczu z odrobiną cebulki. - Na koniec dodaję do gulaszu koncentrat pomidorowy i doprawiam do smaku solą, pieprzem i ziołami. - Paprykę umyć, pokroić w kostkę, dodać do bulionu z mięsem. - Dodać cebulę, wszystko razem przesmażyć, dodać czosnek i papryczkę chili.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://tagebuchpopolsku.blogspot.de/2015/12/sos-gulaszowy-z-papryka-i-pieczarkami.html