Składniki: 350 g piersi z kurczaka 350 g ciemnych winogron 5 łodyżek selera naciowego 340 g ananasa z puszki 5 łyżek majonezu 2 łyżki przyprawy curry sok z połowy cytryny 1/2 łyżeczki soli 30 g uprażonych płatków migdałowych olej rzepakowy do smażenia Wykonanie: Do miski wrzucamy pokrojone w plasterki łodyżki selera naciowego, przekrojone wzdłuż winogrona i pokrojone w kostkę ananasy. Piersi z kurczaka oprószamy solą i pieprzem, smażymy na rozgrzanym tłuszczu, odstawiamy, aby ostygły. Pierś z kurczaka kroimy na małe paseczki, najwygodniej tnie się je nożyczkami.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2013/12/saatka-z-kurczakiem-selerem-naciowym-i.html