Składniki 1 większy burak 2-3 ziemniaki 2 płaty śledziowe 1 mała cebula 1 łyżka natki pietruszki natka pietruszki do dekoracji 2 łyżki szczypiorku 2 łyżki oleju sól pieprz sezam Buraka ugotować. Z masę ziemniaczano-buraczaną nabierać łyżeczką i uformować w rękach placek nałożyć śledzia i skleić tak, aby śledź był w środku. Hi hi nie mówiąc, że w środku są śledzie nawet Ci co ich nie lubią się skuszą. Wymieszać z olejem, pieprzem, cebulą pokrojoną w drobną kosteczkę, szczypiorkiem i natką pietruszki. Myślę, że do środka pasuje nie tylko śledź, ale łosoś z ogóreczkiem czy inne smakołyki. Ziemniaki ugotować w mundurkach. Buraka i ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smakiuczucie.blogspot.com/2015/12/sledziowa-przekaska.html