Składniki: Ciasto ok. 700 g mąki pszennej 450 lub 550 2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki soli ok. 500 ml gorącej wody wymieszanej pół na pół z mlekiem 1 kg 100 g suszonych grzybów 200 g cebuli sól pieprz olej do smażenia Wykonanie: W przeddzień robienia pierogów suszone grzyby zalewamy wodą i moczymy. Gdy się już zeszkli dodajemy kapustę i lekko ją przesmażamy, a na koniec dodajemy grzybki i wszystko zalewamy wodą, w której gotowały się grzyby. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na dużej patelni na rozgrzanym tłuszczu. Po zagnieceniu ciasto okrywamy lnianą ściereczką i odkładamy na bok na 30 minut.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2013/12/pierogi-z-kapusta-i-grzybami.html