Składniki: 6 ćwiartek z kurczaka 1 łyża soli lub według własnego smaku 1/2 łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka papryki słodkiej 4 ziarenka ziela angielskiego 2 liście laurowe 1 łyżka kremu balsamicznego 6 łyżek oliwy 1/4 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka rozmarynu 1/2 łyżeczki estragonu rękaw do pieczenia Każdą ćwiartkę z kurczaka podzieliłam na połowę . Związać rękaw z dwóch stron , zrobić w nim dwie lub trzy dziurki wykałaczką i piec w piekarniku w 180 stopniach C. Ale jeszcze nie ma świąt, a ja mam dla Was kurczaka pieczonego w rękawie. W miseczce wymieszać oliwę z pozostałymi przyprawami bez liści laurowych i ziela angielskiego. Mięso odstawić pod przykryciem na około 2 godziny w chłodne miejsce. Następnie mięso wraz z marynatą przełożyć do rękawa, dodać liście laurowe, ziele angielskie.