Marynowany surowy łosoś w przyprawach

Agata
Przekąski
14.12.2015 14:40
Marynowany surowy łosoś w przyprawach

Całkowity czas przygotowania: marynowanie 74 godziny, przygotowanie 30 minut Składniki: - 700 g świeżego łososia - 500 ml wody - 2 łyżki soli - 100 g cebuli - ½ litra oleju - 6 listków laurowych - 10 ziarenek ziela angielskiego - 1 łyżka kolorowego pieprzu w ziarnkach Wykonanie: Do garnka wlewamy wodę, wsypujemy sól i dokładnie mieszamy, aż sól się całkowicie rozpuści. Łososia kroimy w kostkę o wymiarach 2 x 2 cm, zalewamy go solanką, przykrywamy i wkładamy do lodówki na 24 godziny. Marynowany surowy łosoś w przyprawach Marynowany łosoś to obok śledzia przystawka, której nie może zabraknąć na naszym Wigilijnym stole. Zagościł w naszym menu już parę lat temu i nieustająco jest jednym z jego hitów. Ten łosoś jest niezwykle delikatny, wprost rozpływa się w ustach. Danie jest łatwe w przygotowaniu, a jego smak z pewnością zachwyci Waszych gości.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2014/12/marynowany-surowy-osos-w-przyprawach.html