Chociaż w sklepowe półki uginają się od różnych gotowych słoiczków z majonezem, pyszny sos możesz zrobić w domu. Majonez dodaje pewnej finezji i aromatu, a dania z jego użyciem stają się przepyszne. Mieszkańcy uraczyli wtedy Francuzów wielką ucztą, na której podano między innymi sos z żółtek i oliwy. Aby domowy majonez był na medal, wszystkie składniki powinny mieć taką samą pokojową temperaturę. Legenda głosi, że majonez powstał w połowie XVIII wieku na malutkiej Minorce. Skusisz się na taki pyszny domowy majonez? Kuchnia europejska Majonez to prawdopodobnie najbardziej znany sos na całym świecie. W Belgii nie ma frytek bez majonezu, a w Holandii śledzi. Domowy majonez możesz wykorzystywać do woli, do czego tylko chcesz i co podpowie Ci wyobraźnia. Poznaj ten sprawdzony przepis na najlepszy domowy majonez :)