Powoli ogrzewaj do 80 stopni (jeśli nie masz termometru moment osiągnięcia tej temperatury poznasz po tym, że na powierzchni mleka zaczną się pokazywać bąbelki). Powoli ogrzewaj do 80 stopni (jeśli nie masz termometru moment osiągnięcia tej temperatury poznasz po tym, że na powierzchni mleka zaczną się pokazywać bąbelki). Mleko zacznie się ścinać, podgrzewaj je do całkowitego ścięcia się białka i oddzielenia serwatki. Mleko zacznie się ścinać, podgrzewaj je do całkowitego ścięcia się białka i oddzielenia serwatki. Z podanych proporcji otrzymasz około 40 dag wyśmienitego twarożku o konsystencji i smaku prawdziwej włoskiej ricotty :) Z podanych proporcji otrzymasz około 40 dag wyśmienitego twarożku o konsystencji i smaku prawdziwej włoskiej ricotty :) Zdejmij z ognia, odstaw na kilka minut. Zdejmij z ognia, odstaw na kilka minut. ... video hd Mleko przelej do garnka i postaw na ogniu. Twarożek przełóż do miseczki i odstaw do całkowitego wystygnięcia. Twarożek przełóż do miseczki i odstaw do całkowitego wystygnięcia.