Rolada schabowa z mięsem mielonym i pieczarkami

Małgorzata
Obiad
10.12.2015 21:13
Rolada schabowa z mięsem mielonym i pieczarkami

Mistrzami w jej przygotowaniu są moi Rodzice SKŁADNIKI 1,4 kg schabu (mięso powinno być wąskie) 50 dag mięsa wieprzowego (łopatka lub szynka) 25 dag pieczarek 1 jajko 1 bułka namoczona w mleku 1 duża cebula pęczek natki pietruszki masło sól, pieprz, wegeta, słodka papryka FARSZ Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na maśle. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 220-230 stopni około godzinę, często podlewając wodą, aby mięso się nie przypaliło. Mięso kroimy na plastry grubości ok. 1 cm. Rozbijamy mięso do grubości ok. 1 cm (potrzebna mocna ręka ;) ). Mięso wieprzowe mielimy dodając bułkę namoczoną w mleku. Przecinamy wzdłuż, pozostawiając ok. 1 cm i rozkładamy jak książkę. Zwinięte mięso obwiązujemy grubą nitką (kordonkiem) lub spinamy wykałaczkami. Pieczarki kroimy w drobne plasterki. Przyprawiamy mięso i smarujemy farszem zwijając jak roladę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://mojekuchennerewelacje.blogspot.com/2013/04/rolada-schabowa-z-pieczarkami-i-miesem.html