Pulpety z indykiem, wołowiną i jarmużem 500g mięsa z indyka (chudego) 400g wołowiny 200g jarmużu (opakowanie pęczek szczypiorku 2 jajka 2-3 łyżki mąki owsianej łyżeczka czosnku granulowanego (albo 3 ząbki świeżego) 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego 1 łyżeczka majeranku sól pół łyżeczki albo sos sojowy do smaku Jarmuż wyciągnąć z paczki, opłukać, usunąć grube części liści i łodygi, wrzucić na wrzątek i chwilkę podgotować, żeby liście zmiękły. Wołowina może tu być dodatkiem opcjonalnym - jeśli jej nie lubisz, po prostu zamień ją większą ilością mięsa z indyka lub przygotuj danie z połowy porcji. Wołowina nadaje fantastycznego smaku i sprawia, że taki hamburger usmażony na patelni (z odrobinką oleju lub zupełnie bez tłuszczu), smakuje wyśmienicie. Można być na diecie przez całe życie, ale to wcale nie oznacza, że trzeba chodzić głodnym czy jeść samą jałową rybę - parowaną i bez przypraw. U mnie najbardziej pożądane są przepisy na obiad, które pozwolą mi się najeść, ale nie przeszkodzą w popołudniowym treningu. Fajnie komponują się z kaszą gryczaną i surówką z kapusty kiszonej i marchewki. Najpierw pokażę Wam przepis-bazę a potem przedstawię propozycje dań, które można z niego stworzyć! Przepis 3 Z mięsa można tez stworzyć pyszne hamburgery. Układać w parowarze obok siebie (ale nie jedna na drugiej. Hamburger na roszponce z pomidorami koktajlowymi. Przepis 4 Tym, którzy hamburgerów i węglowodanów nie jadają proponuję aromatyczną i pełną smaku wersję obiadu albo kolacji. Świetnie smakują podane w rosole (przepis na rosół idealny znajdziecie tutaj) Dzisiaj prezentuję Wam bazę, z której możecie stworzyć kilka różnych dań obiadowych! Moim zdaniem jednak to właśnie wołowina nadaje ten wyjątkowy smak choć pulpetami w 100% drobiowymi nigdy nie pogardzę.