Pierniczkowy koktajl z egzotycznymi owocami Składniki: 400 g jogurtu naturalnego kaki, inaczej persymona 1/2 1 pomarańcza 1/4 świeżego ananasa* cukier, miód wedle uznania do smaku 1 - 2 łyżeczki przyprawy korzennej do pierniczków *Z ananasa, jeśli macie więcej, można zrobić szaszłyczki owocowe, takie jak na zdjęciu! Ananas z puszki także będzie smaczny w tym koktajlu. do dekoracji szklanki cukier kryształ wymieszany z przyprawą do pierniczków sok z cytryny, pomarańczy Przygotowanie: Owoce obieramy ze skóry. Owoce, podzielone na mniejsze kawałki wkładamy do blendera, z pomarańczy wyciskamy także pozostały sok, wlewamy jogurt naturalny, wsypujemy przyprawę do pierniczków i miksujemy. Za kilka dni najlepsza zabawa, dekorowanie naszych wypieków! owocowy koktajl , a im bliżej świąt Bożego Narodzenia , tym chętniej przygotowuję przepisy w takim klimacie. Z ananasa usuwamy twardą część, z a pomarańczy także białą błonkę* Zimą również można wypić smaczny i, a im bliżej, tym chętniej przygotowuję przepisy w takim klimacie. Brzegi szklanki smarujemy plasterkiem pomarańczy lub cytryny i obtaczamy w korzennym cukrze, który najlepiej wysypać na talerzyk.