Przepyszna Zapiekana ryba po grecku z borowikami

Katarzyna
Obiad
08.12.2015 9:15
Przepyszna Zapiekana ryba po grecku z borowikami

Porcja na 12 osób Składniki : 1 kg filetów z flądry 8 dużych cebul 0,5 kg startej marchwi 150 g suszonych prawdziwków 50 ml przecieru pomidorowego 2 łyżeczki cukru sól i pieprz do smaku olej do smażenia mąka krupczatka do panierowania ryby 1 szklanka wody Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie: Filety ryby kroimy na prostokąty ok 2 cm x 3 cm, panierujemy w mące i smażymy z obu stron na złoty kolor. Naczynie do zapiekania moje ok 30 cm x 20 cm smarujemy tłuszczem i przekładamy warstwą farszu, układamy warstwę ryby, przekładamy farszem, układamy rybę i wszystko przykrywamy farszem. Na dużej patelni podsmażamy na niewielkiej ilości oleju startą marchew, następnie zalewamy szklanką wody i dusimy pod przykryciem. Chyba w każdym domu na wigilii pojawia się ryba po grecku, jednak chciałabym Wam zaprezentować trochę inną odsłonę. Ja już wiem, że właśnie ta odsłona ryby po grecku długo będzie gościć na naszym stole Wigilijnym.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://niezlymlynek.blogspot.com/2015/12/zapiekana-ryba-po-grecku-z-borowikami.html