Składniki: 1 kg ziemniaków 1 łyżka tymianku 1 łyżka rozmarynu 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżka cząbru 1 łyżka soli 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego 1 łyżeczka pieprzu 4 łyżki oliwy Ziemniaki obrać ze skórki lub jeśli mamy ziemniaki z cienką skórką do pieczenia to myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Ziemniaki pokroić na ósemki i obsypać mieszanką przypraw, a następnie rozłożyć na blaszce wyłożonej folią aluminiową.. Skropić całość oliwą i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C do momentu aż ziemniaki będą przypieczone. Obecnie w niektórych sklepach możemy kupić ziemniaki odpowiednio oznakowane i do czego są przeznaczone. Najlepsze do pieczenia są ziemniaki impala lub irga. itp.