Żaden świąteczny sernik czy ciasto z bakaliami nie może obyć się bez dodatku pomarańczowej skórki. Składniki 2 pomarańcze 2-3 łyżki cukru 1. Pokrojone przekładamy do garnka, zasypujemy 2 lub 3 łyżkami cukru. Musimy uważać aby woda całkowicie nie wyparowała, mogą się wtedy przypalić. Zimne mieszamy jeszcze z łyżką cukru i przekładamy do pojemnika. Co roku opracowuje nowy sposób na szybsze przygotowanie i lepszy smak. 2. Skórki zalewamy zimną wodą. Mieszamy i zalewamy wodą niewiele ponad powierzchnię skórek. Gotujemy około 15- 20 minut na małym ogniu. Moja mama od zawsze robi ją wyłącznie domowym sposobem.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2015/12/05/skorka-pomaranczowa-do-ciast/