ORKISZOWE PIEROGI Z BIAŁYM SEREM

Maja
Dania mączne
06.12.2015 18:27
ORKISZOWE PIEROGI Z BIAŁYM SEREM

Składniki: 50g mąki orkiszowej 50g mąki pszennej razowej 1/4 łyżeczki soli 50 ml gorącej wody 150g twarożku domowego grani cukier bądź słodzik garść mrożonych lub świeżych truskawek Przygotowanie: Do miski wsypujemy obie mąki, sól i zalewamy gorącą wodą. Nie martwcie się, że pierogi będą wam się zlepiać w wodzie, bo nie będą. Wielką zaletą tego ciasta jest to, że jest bez jajek- wegańskie, i że pierogi nie zlepiają się podczas gotowania. Na każdym kole kładziemy po łyżeczce słodkiego twarożku i zlepiamy ranty na kształt pierogów. W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem soli i wrzucamy pierogi do gotującej się wody.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://mojamicha.blogspot.com/2015/12/orkiszowe-pierogi-z-biaym-serem-i-musem.html