SKŁADNIKI (ok. 15 sztuk): - 10 ekologicznych suszonych śliwek (ok. 70 g) - 10 świeżych daktyli (ok. 70 g) - 2 łyżki surowego kakao w proszku + dodatkowa porcja do obtoczenia PRZYGOTOWANIE: SIMPLE VEGAN CHOCOLATE TRUFFLES MADE WITH DATES AND PRUNES Mikołajki tuż tuż i w samą porę przypomniał mi się stary przepis, który miałam już dawno opublikować, a który pojawił się jako gościnny wpis u jednej z moich ulubionych polskich blogerek Vi & raw. 70 g) - 2 tbsp raw cacao powder + additional portion for coating PREPARATION: Remove the pits from dates (and from the prunes, if necessary). A jeśli szukacie jeszcze więcej inspiracji i wyboru, na to co możecie stworzyć, to zajrzyjcie do małego zestawu, który stworzyłam na tę specjalną okazję, o tutaj. Dlatego, jeśli w Waszym mieście, ciężko o dobre, wegańskie słodycze, albo chcecie przygotować bliskiej osobie coś specjalnego. Then roll it into small balls, coat them in cacao powder and serve. Store the truffles in an airtight container in the fridge for up to 2 weeks. Wrzucamy owoce do blendera, dodajemy kakao i miksujemy chwilę, aż masa zmieni się w lepką kulę. Przechowujemy w szczelnie zamkniętym pojemniku w lodówce do 2 tygodni. Dates, prunes and raw cacao powder. They are sweet and moist.