Składniki: 125 g mąki migdałowej (kupiona tutaj) 3 białka 200 g cukru pudru 30 g cukru Masa: 100 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Do dekoracji: czekolada roztopiona w kąpieli wodnej pisaki cukrowe Za pomocą rękawa cukierniczego wyciskamy krążki w kształcie bałwanków większy makaronik o średnicy około 3 cm i mniejszy, stykający się z nim, o średnicy około 1 cm na silikonową matę. Można ją zatem przechowywać w lodówce, wypiekać w piekarniku, a także myć w zmywarce. Wszystkie akcesoria do pieczenia i inne produkty w tym sklepie wykonane są z wysokiej jakości materiałów. Upieczone bałwanki odkładamy, a gdy się wystudzą, przekładamy kremem i dekorujemy czekoladą roztopioną w kąpieli wodnej oraz lukrem. Gdy masa zacznie osiągać sztywność stopniowo dodajemy cukier i ubijamy na większych obrotach na gładką, sztywną masę. Pod koniec ubijania dodajemy stopniowo mieszankę z mąki migdałowej oraz cukru pudru i delikatnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Do wykonania ciasteczek wykorzystałam miskę do rozpuszczania produktów w kąpieli wodnej marki Zenker. Wyposażony został w długą rączkę oraz specjalny haczyk, który pozwala wygodnie oprzeć miseczkę o inne naczynie. Produkt wykonany z wysokiej jakości stali nierdzewnej, co zapewnia trwałości i odporność na zarysowania. Gdy ciasto zostanie wyciśnięte, matę z ciasteczkami odkładamy na 30 min. Została wykonana z wysokiej jakości silikonu, który wytrzymuje temperaturę o -40 do 230 stopni. Doskonała do wykonania delikatnych ciast, deserów i sosów, gdyż masło i czekolada najbezpieczniej rozpuszcza się kąpieli wodnej. Każdy, kto lubi piec i gotować na pewno zainteresuje się i znajdzie coś dla siebie.