Zupa gołąbkowa

Beata
Zupy
04.12.2015 0:37
Zupa gołąbkowa

A teraz Was zapraszam na moją wersję zupy gołąbkowej Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1 cebula 100 g ryżu 1 mała główka kapusty (moja miała 650 g ) 2 łyżki masła klarowanego 2 l wywaru mięsnego 2 średnie marchewki 1 pietruszka 1 kawałek selera 4 łyżki przecieru pomidorowego 1 liść laurowy 4 ziarenka ziela angielskiego 1 łyżeczka majeranku sól pieprz Na patelni rozgrzać masło dodać cebulę pokrojoną w drobną kostkę i lekko zeszklić, dodać mięso i podsmażyć aż ściemnieje. Oprószyć solą i pieprzem W garnku zagotować wywar, dodać przesmażone mięso, liść laurowy , ziele angielskie, wsypać ryż i poszatkowaną kapustę. Marchewkę, seler i pietruszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do zupy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2015/12/zupa-goabkowa.html