Po 5 minutach wyłączamy gaz pod garnkiem i zostawiamy je w wodzie do czasu, gdy będziemy piersi smażyli ( dzięki temu będą po usmażeniu bardzo soczyste w środku a chrupiące z zewnątrz ). Tak postępujemy z każdym kawałkiem piersi. - Opanierowane mięsa wrzucamy na głęboki tłuszcz do frytkownicy ( jeżeli nie dysponujecie, to oczywiście zwykły garnek też będzie ok. ) i smażymy tylko do zarumienienia się panierki, bo nie są one już surowe. Dla Nas idealne :) Świetnie smakują z sosem, frytkami i ulubioną surówką, ale równie dobrze sprawdzą się jako przekąska z sosem, na imprezę. Zachęcam Was do wypróbowania na obiad, ale może i na nadchodzącego Sylwestra ;) Składniki: Przygotowanie: - Umyte i osuszone piersi kroimy w paski dowolnej wielkości, jak kto lubi i przyprawiamy solą, oraz pieprzem. - Wrzucamy je do garnka z wodą i gotujemy około 5 min ( one się właściwie tylko zetną ).