Składniki: 8 podudzi z kurczaka 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 papryka zielona 3 średnie pomidory 1 płaska łyżeczka wędzonej papryki 1/2 szklanki wody 2 liście laurowe 2 łyżki masła klarowanego 1 łyżka oleju sól pieprz Podudzia umyć i osuszyć, a następnie oprószyć je solą i pieprzem. Wszystko przełożyć do mięsa, dodać papryki pokrojone w paseczki i pomidory pokrojone w kostkę, liść laurowy, doprawić solą , papryką wędzoną i pieprzem. Na osobnej patelni wlać olej i zrumienić delikatnie cebulę pokrojoną w kostkę, a na koniec smażenia dodać posiekany drobno czosnek. W rondlu rozgrzać masło i obsmażyć na rumiano kurczaka z każdej strony.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smakiuczucie.blogspot.com/2015/11/kurczak-po-baskijsku.html