Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem

Kasia
Przekąski
28.11.2015 18:00
Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem

zrobiłam ją jako przystawkę na imieniny-ale ,że jest z łososiem to idealnie sprawdzi się również na zbliżającej się wigilii przepis zaczerpnęłam ze strony 100 pomysłów na święta,bardzo mi się kiedyś spodobał zapisałam go i tylko czekałam na jakąś okazję,żeby ją zrobić-pięknie prezentuje się na stole i jest naprawdę pyszna Składniki: 200g łososia wędzonego 4 jajka, 450g mrożonego szpinaku 200g serka śmietankowego/kanapkowego 2 łyżki jogurtu naturalnego skórka z 1 cytryny 4 łyżki posiekanego koperku sok z połówki cytryny gałka muszkatołowa,sól, pieprz Przygotowanie: Mrożony szpinak roztopić na patelni, odsączyć z nadmiaru wody i odstawić do ostygnięcia. Z ciasta ściągnąć papier do pieczenia, rozsmarować na cieście serek, na wierzch ułożyć plastry łososia. Do białek dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę, następnie na małych obrotach dodawać pojedynczo żółtka. Na końcu dodawać sok z cytry ostrożnie, aby serek nie był za kwaśny. Serek, jogurt, koperek i skórkę z cytryny razem wymieszać doprawić solą i pieprzem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://swojskiejedzonko.blogspot.com/2015/11/rolada-szpinakowa-z-ososiem.html