Składniki ok. 800 g dowolnej ryby mąka do obtaczania 1 duża marchewka 1 pietruszka 1 cebula 1/2 selera 1/4 pora 1/2 puszki zielonego groszku gotowanego na parze firmy Bonduelle 1 puszka pomidorów krojonych 3 łyżki oleju 2 ziela angielskie 1 liść laurowy sól pieprz papryka słodka 1. Ryba podana w ten sposób doskonale smakuje na ciepło jak również w postaci zimnej przekąski. W mojej rodzinie często pojawia się na wigilijnym stole i przy innych okazjach. Jeżeli danie podajemy od razu, rybę wykładamy na talerz i zalewamy sosem. Z ryby usuwamy grubsze ości, dzielimy na mniejsze kawałki. 2. Wszystkie warzywa obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. 4. Pod koniec dorzucamy zielony groszek, mieszamy i układamy obsmażoną rybę.