Ciasto naleśnikowe 250 g mąki 250 g wody gazowanej 250 ml mleka 2 jajka 1 łyżka oleju 2 łyżki cukru olej do smażenia Krem: 750 g śmietany kremówki 36% 3 łyżki cukru pudru(lub według własnych smaków) 2 łyżeczki żelatyny Odstawić na 15 minut, aby ciasto odpoczęło Na rozgrzaną patelnię wraz z olejem wlewać małe porcje ciasta, aby pokryć dno patelni. Jeżeli chcecie poznać więcej przepisów na ciasta to zapraszam tutaj ,a poniżej przepis na tort naleśnikowy z kajmakiem. Dodatkowo 1 puszka kajmaku 1 pomarańcza 1/2 mango Wykonanie: Naleśniki Wszystkie składniki dokładnie roztrzepać trzepaczką aż ciasto będzie gładkie i bez grudek. Kiedy śmietana będzie już gęsta dodać żelatynę rozpuszczoną w czterech łyżkach wody, a następnie lekko podgrzać. Ułożyć jeden naleśnik, posmarować go cieniutką warstwą kajmaku, a następnie warstwą kremu i przyłożyć drugim. Wstawić do lodówki na minimum 2 godziny w celu schłodzenia.