Brownie z Kinder Bueno Czas przygotowania: 70 minut Proporcje na formę o wymiarach 24 x 33 cm Składniki: 300 g mąki 1/2 łyżeczki soli 400 g gorzkiej czekolady 4 łyżki kakao 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1,5 szklanki cukru 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 250 g masła 5 dużych jajek 5 opakowań Kinder Bueno (10 batoników) Wykonanie: Batoniki łamiemy na mniejsze kawałki. Miskę ustawiamy na garnku z gotującą się wodą i mieszając raz na jakiś czas doprowadzamy do rozpuszczenia się i połączenia wszystkich składników. Formę o wymiarach 24 x 33 cm wykładamy papierem do pieczenia, wlewamy do niej ciasto i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut. Inspirowała się przepisem z bloga Chochliki kuchenne, z tym, że nieco odsłodziła przepis nie dodając brązowego cukru i Kinder Maxi. Do zimnej masy czekoladowej dodajemy ekstrakt i jajka, mieszając niezbyt dokładnie, tylko do połączenia się składników.